About

In 2006 ben ik begonnen met de Bachelor wereldreligie aan de universiteit Leiden. Na mijn propedeuze ben ik in 2007 overgestapt naar de Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam ( UvA). In 2008 ben ik hiernaast ook de Bachelor Hebreeuws aan de UvA gaan doen. Binnen beide Bachelors heb ik mij gericht op de Joodse geschiedenis en dan met name de Joodse geschiedenis van Amsterdam. Door de studie Hebreeuws ben ik in staat geweest primaire bronnen te lezen. Hiernaast heb ik een minor educatie gedaan waarbij ik lesgegeven heb op het Sint-Nicolaaslyceum in Amsterdam. Dit heeft mij geholpen educatieve vaardigheden te ontwikkelen. Ook heb ik bij verschillende instellingen zoals Crescas en de NIHS stages gedaan om verdere werkervaring te krijgen.

In 2013 heb ik mijn Master Sociale geschiedenis aan de UvA met succes afgesloten. Ook bij deze studie lag de focus op de Joodse geschiedenis van Amsterdam. Naar aanleiding hiervan heb ik een stage bij de educatieafdeling gedaan bij het Joods Historisch Museum.

Zoals blijkt uit mijn studies heb ik een grote passie voor Joodse geschiedenis en dan met name op een educatief vlak. Ik ben dan ook bezig met het opzetten van verschillende educatieve programma’s waaronder cursussen in het Hebreeuws, Joodse vrouwen door de geschiedenis heen, seksualiteit en Joods leven in Amsterdam. Op deze site zal in de toekomst meer informatie verschijnen over deze cursussen.

Van maart 2017 t/m december 2019 was ik co-hoofd onderwijs, samen met Lea Abram, voor de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. Elke zondag komen 120 kinderen tussen 4 en 12 lessen volgen over het Jodendom, feestdagen en het Hebreeuws

Naast mijn interesse voor Joodse educatie heb ik mij de laatste jaren ook gespecialiseerd in de dialoog tussen het Jodendom en andere geloven. Zo maak ik deel uit van Mo en Moos, een project van de gemeente Amsterdam waarbij Young Professionals van Joodse en islamitische afkomst die proberen meer over elkaars religie en afkomst te weten waardoor we nader tot elkaar komen. Daarnaast geef ik lezingen in kerken, synagoges en op scholen over de interreligieuze dialoog. Sinds 2016 ben ik projectbegeleider van het prijswinnende project Leer Je buren kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s