Walk the word

De afgelopen weken heb ik meegewerkt aan een heel interessant project van King for a day in Leiden genaamd Jongeren Op Gezond Gewicht ( J.O.G.G.). Hierbij kregen leerlingen van de tweede klas van de middelbare school een introductieles over gezonde voeding en beweging. Hierna werden twee klassenvertegenwoordigers gekozen die zelf een plan moesten uitwerken om leeftijdsgenoten gezonder te laten worden. Ze kregen ter begeleiding hiervoor drie masterclasses. Ik kreeg twee meisjes toegewezen van het Driestarcollege uit Leiden: Anne en Celmira.

De eerste masterclass gingen we brainstormen welk idee we wilden uitwerken. Anne en Celmira hadden veel goede ideeën. Na uitvoerig beraad kozen we voor een plan waarbij de leerlingen gemotiveerd werden om de trap te nemen in plaats van de lift/roltrap. Midden op de trap wordt een kaartjesautomaat gezet waarbij leerlingen per dag 1 woord krijgen. Aan het einde van de week kunnen er 5 woorden verzameld worden en degene die met deze woorden de mooiste zinnen maakt krijgt een voucher voor een gezonde snack in de kantine. De klas waarin de meeste vouchers gewonnen zijn krijgt aan het einde van 15 weken een bokaal. Om alles goed te adverteren en de rest te enthousaismeren komt er ook een nieuwsbrief met uitleg van het project en wat tips voor gezond leven. De naam voor het project is : WALK THE WORD.

De tweede masterclass kregen we les over hoe je het beste reclame maakt voor je product. Wat enthousiasmeert het publiek? Hierdoor besloten we ook de trap mooi te verven en motiverende zinnen op de trap te zetten a la “just do it”. De laatste masterclass ging over presenteren. Hierbij leerden de leerlingen hoe ze het beste alles konden overbrengen aan het publiek. Ook maakte een tekenaar een poster van het project.
Anne-Maria  Walk the Word

31 oktober was de dag van de presentaties. Mijn groepje was als een van de laatste en ze waren erg zenuwachtig. Er waren veel leuke andere ideeën zoals een trampoline op school en een social media project waarbij kinderen gemotiveerd werden ongezond eten te laten staan. Anne en Celmira deden het echter heel erg goed en de jury was zeer enthousiast.
foto walk the word

Toen was het tijd voor de uitreiking…. en we werden eerste!!
Ben super trots op mijn leerlingen! Het project werd door de jury als makkelijk uitvoerbaar gezien en toepasbaar voor heel Nederland. Er werd zelfs gepraat over een mogelijkheid om het op ns stations in te voeren. Al met al een zeer trotse coach
foto walk the word 2

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: